top of page
  • Forfatterens bildeDu puster for fort

ECTES 2020

European Congress of trauma & emergency surgery arrangeres 26. til 28 april 2020.

Kongressen er opprinnelig en kirurgisk kongress som arrangeres hvert år av ESTES (Europeisk forening for traume og akuttkirurgi).

Jeg møter professor og congress president Tina Gaarder og professor Pål Aksel Næss på Ullevål Universitetssykehus for å få litt mer informasjon om denne kongressen.


Foto: Du puster for fort
Tina og Pål Aksel på traumestuen på Ullevål


Programmet er fullspekket av godbiter med mange sesjoner og anerkjente foredragsholdere fra inn og utland.

Tina Gaarder og Pål Aksel gir oss en smakebit på hva som vi kan vente oss på denne konferansen.


Det har tidligere vært lite deltakelse fra Skandinavia og Tina forteller at hun har jobbet for å få kongressen til Norge.

«Vi har jobbet i flere år for å bedre traumatologien i Norge. Vi ser veldig godt i det daglige, i utdanning og opplæring, at når vi jobber med akutt dårlig pasienter at vi ikke klarer oss uten temaet. Kirurgen er viktig, men er helt avhengig av alle rundt».


De har jobbet for å få et program som passer for alle de personellgruppene som er involvert i både traumatologi og akuttkirurgi.

«Det går rundt seks parallelle sesjoner hver dag, og alle som driver med akutt og dårlige pasienter enten det er prehospitalt, inhospitalt, sykepleiere, leger eller prehospitalt personell vil finne sesjoner som de syntes er spennende» forteller Tina.


Pål Aksel forteller at prehospitalt personell kan ha god nytte av denne kongressen.

«Det er veldig viktig at vi endrer fokuset fra bare de som har tilknytning til operasjonsstua, til en kjede rundt en akutt syk pasient hvor ulike yrkesgrupper jobber for å få et bra sluttresultat».


Temaet for kongressen er nettopp multidisiplinært teamarbeid. Og de håper å få deltakere fra forskjellige yrkesgrupper som er interessert i akuttmedisin.


Vil du vite mer om konferansen og hvilke sesjoner eller foredrag Tina og Pål Aksel gleder seg mest til kan du høre hele podkasten, eller du kan klikke deg inn på NKT traume sine nettsider for å se hele programmet.Eller se programmet her415 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page